FLÄSKFILÉGRYTA MED ÄPPLE OCH
MANGO CHUTNEY
4 portioner
500 g fläskfilé
2 msk smör
salt, peppar
4 schalottenlökar
2 dl sky
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
2 msk mango chutney
1 msk kinesisk soya
1 tsk torkad timjan
1 msk maizenaredning
2 äpplen
Putsa filén och skär den i skivor. Bryn dem på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och koka ur stekpannan med 2 dl vatten som du sparar till såsen.
Skala och dela lökarna på längden och fräs i smör. Tillsätt sky, grädde, fond, mango chutney, soya och timjan och koka 10 minuter. Red av och koka upp. Lägg i köttet och äpplena i klyftor och småkoka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Toppa med timjan och servera med klyftpotatis och haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar