En härligt krispig sallad med säsongens svamp, bär och frukter.
4 - 6 portioner
100 g haricots verts
1 dl valnötter
200 g färska kantareller eller annan svamp
1 msk smör
salt, peppar
ca 10 plommon
ca 10 små tomater i olika färger
1 rödlök
1 endive
60 g sallad, rucola och/eller mâche
100 g blåbär
75 g ädelost
2 - 3 msk god olivolja
2 - 3 tsk balsamvinäger
ev groddar till garnering
Koka bönorna nästan mjuka i lättsaltat vatten 4 - 6 minuter. Rosta valnötterna. Fräs kantarellerna i en klick smör tills vätskan kokat bort. Krydda därefter med salt och peppar.
Dela och kärna ur plommonen. Skär tomaterna i klyftor och löken i tunna strimlor. Dela endiven i tunna skivor. Fördela ingredienserna på ett serveringsfat och ringla olivolja och några droppar balsamvinäger över sallade. Garnera ev med groddar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar