onsdag 2 augusti 2023

Sallad med kantareller

SALLAD MED KANTARELLER

En härligt krispig sallad med säsongens svamp, bär och frukter.

4 - 6 portioner

100 g haricots verts
1 dl valnötter
200 g färska kantareller eller annan svamp
1 msk smör
salt, peppar
ca 10 plommon
ca 10 små tomater i olika färger
1 rödlök
1 endive
60 g sallad, rucola och/eller mâche
100 g blåbär
75 g ädelost
2 - 3 msk god olivolja
2 - 3 tsk balsamvinäger
ev groddar till garnering


Koka bönorna nästan mjuka i lättsaltat vatten 4 - 6 minuter. Rosta valnötterna. Fräs kantarellerna i en klick smör tills vätskan kokat bort. Krydda därefter med salt och peppar. 

Dela och kärna ur plommonen. Skär tomaterna i klyftor och löken i tunna strimlor. Dela endiven i tunna skivor. Fördela ingredienserna på ett serveringsfat och ringla olivolja och några droppar balsamvinäger över sallade. Garnera ev med groddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar