HALSTRAD LAX I BASILIKASÅS
Basilikan kan med fördel stekas i litet olja med salt och peppar innan du blandar ned den i såsen.
4 portioner
5 dl matlagningsgrädde
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt vin
600 g skinnfri färsk eller fryst laxsida
2 msk olja till stekning
salt, peppar
1 kruka färsk basilika
200 g skalade räkor
Häll grädde, buljongtärningar och vin i en kastrull, låt koka upp och sjuda 3 - 5 minuter utan lock. Dela laxen i 8 lika sotra bitar. Stek på båda sidor på hög värme i en stekpanna med litet olja tills de fått fin färg, salta och peppra. Dra av pannan från värmen och låt laxen stå kvar på eftervärme från pannan.
Repa basilikan och mixa ned den i såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll den varma såsen runtom eller över laxen i stekpannan. Toppa med skalade räkor och, om du vill, ännu mer basilika.
Servera med kokt eller pressad potatis, sallad och gärna litet kokta grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar