fredag 28 april 2023

Vispad jordgubbspannacotta med drömmar

VISPAD JORDGUBBSPANNACOTTA
MED DRÖMMAR

Genom att vispa upp pannacottan blir den härligt krämig och fluffig.

4 portioner

1 gelatinblad
½ vaniljstång
2 dl vispgrädde
½ dl socker
150 g jordgubbar
1 tsk pressad citronsaft

Jordgubbssås:
200 g jordgubbar
1 msk florsocker

Till servering:
8 småkakor, t ex drömmar
150 g jordgubbar


Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång med frön i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Låt koka upp och ta sedan från värmen. Lägg i gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Låt svalna.

Mixa jordgubbarna med citronsaften. Ta upp vaniljstången ur grädden och rör i jordgubbspurén. Låt stå i kylen över natten.

Jordgubbssås: 
Mixa jordgubbar och florsocker.

Servering:
Vispa upp pannacottan med elvisp och vispa den tjock. Krossa kakorna och fördela på tallrikar eller i glas. Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå. Klicka eller spritsa pannacottan ovanpå och ringla över litet jordgubbssås. Servera resten av såsen bredvid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar