PINA COLADA-SORBET
Kokos och ananas sätter god smak på parfaiten.
8 portioner
Parfait:
2 burkar krossad ananas à 227 g
5 äggulor
1 dl florsocker
2 burkar kokosgrädde à 400 ml
Ananassås:
1 burk krossad ananas à 227 g
½ dl socker
Topping:
1 dl rostade kokosflingor
citronmeliss eller färsk mynta
Parfait:
Låt ananasen rinna av. Vispa äggulor och florsocker med elvisp. Tillsätt en hel burk kokosgrädde samt endast det tjocka översta lagret från den andra burken, inte vätskan. Vispa ihop och vänd sedan ned krossad ananas.
Klä en avlång form, som rymmer 1½ liter, med plastfolie och häll i smeten. Ställ i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
Ananassås:
Koka ihop krossad ananas samt fruktsaften med socker ca 5 minuter. Låt svalna.
Vid servering, toppa parfaiten med ananassås, rostade kokosflingor och några blad citronmeliss eller mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar