söndag 22 augusti 2021

Krämig räkpasta med tomat och chili

KRÄMIG RÄKPASTA MED TOMAT OCH CHILI

4 portioner

1 kg oskalade räkor
350 g spaghetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3 färska tomater
½ dl raps- eller olivolja
3 msk tomatpuré
1 burk konserverade körsbärstomater
riven parmesanost
rucolablad


Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka de färska tomaterna. Hetta upp oljan i en traktörpanna och stek lök, vitlök och chili blankt och smidigt utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré, vänd ned konserverade och hackade färska tomater och rör om. Låt koka några minuter.

Vänd ned de skalade räkorna i såsen och låt dem bli varma. Vänd samman med den kokta pastan. Smaka av. Toppa med parmesan och rucola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar