KORVSPETT MED FÄRSKPOTATIS
Servera spetten med en läcker lime- och chilialioli. Så enkelt och så gott.
4 spett
4 stora eller 8 små kokta färskpotatisar
4 korvar av valfri sort
½ purjolök
½ dl sweet chilisås
salt, svartpeppar
Lime- och chilialioli:
1 - 2 limefrukter, beroende på storlek
och saftinnehåll
1 ägg
½ tsk torkade chiliflakes
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
3 dl rapsolja, ej kallpressad
Tillbehör:
krasse
rucola eller andra salladsblad
rädisor
ev sweet chilisås
Halvera färskpotatisen. Dela korven i 3 - 4 bitar per korv. Ansa, skölj och skär purjolöken i tjocka skivor. Varva allt på 4 spett. Pensla med sweet chilisås, salta och peppra och grilla på grillen tills allt är genomvarmt och fått fin färg, 10 - 15 minuter. Vänd spetten då och då.
Alioli:
Riv limeskalet fint från 1 lime och pressa ur saften. Det ska bli 2 - 3 msk. Lägg alla ingredienser till aliolin i ett högt kärl. Mixa med stavmixer, börja i botten och för den sakta uppåt. När det nästan är klart och det liknar en majonnäs, kan du föra staven upp och ned snabbt några gånger. Smaka av och tillsätt ev mer salt, peppar och lime.
Vid servering:
Toppa gärna med krasse och servera med sallad och rädisor och ev mer sweet chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar