lördag 21 november 2020

Vegetarisk färsgratäng med tomat och mozzarella

VEGETARISK FÄRSGRATÄNG MED TOMAT
OCH MOZZARELLA

4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
500 g vegetarisk färs
½ dl tomatpuré
2 msk soya
1 msk honung
1 burk körsbärstomater, 400 g
salt, peppar
2 dl crème fraîche
2 mozzarellabollar à 125 g
10 körsbärstomater

Tillbehör:
hackad persilja
tortillabröd eller annat bröd
sallad


Sätt ugnen på 200°.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med litet olja och stek färs, lök, vitlök, tomatpuré, soya och honung ordentligt. Tillsätt körsbärstomaterna och låt koka 5 - 10 minuter. Smaka av med salt och peppar (tänk på att soyan är salt). Vänd ned crème fraîche och fördela färsblandningen i en ugnsform. Dra isär mozzarellaostarna och fördela ovanpå. Dela tomaterna på mitten och lägg ut på gratängen.

Tillaga mitt i ugnen tills osten är smält och tomaterna fått litet färg, ca 30 minuter. Servera gratängen med bröd och sallad.

Om du inte vill göra gratängen vegetariskt går det utmärkt att använda blandfärs, nötfärs eller kycklingfärs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar