PAPRIKAPANNA MED ÄGG
2 portioner
1 gul lök
2½ vitlöksklyfta
3 paprikor i olika färger
1½ burk skalade tomater
olja
salt
vitpeppar
några stänk chilipeppar
eller chiliolja
2½ ägg
ca 75 g fetaost
Skala och hacka lök och vitlök fint. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna. Skär de skalade tomaterna i bitar och spara spadet. Fräs lök och vitlök mjuka i en stekpanna, lägg i de strimlade paprikorna och låt steka på svag värme. Lägg i tomatbitarna och späd med litet av tomatspadet. Låt småputtra under lock ca 10 minuter. Krydda med salt, peppar och litet chilipeppar.
Gör fördjupningar i grönsaksmassan med baksidan av en sked, knäck ned äggen och strö smulad fetaost runt om. Lägg på lock och låt småputtra tills äggen stelnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar