FEMPEPPARBIFF OCH KÅLSALLAD
2 portioner
200 g lammfärs
2 krm salt
(1 msk kallt vatten)
2 tsk fempeppar (pepparblandning)
½ msk olja
½ msk smör
Blanda färsen med salt och ev en aning vatten som binder om färsen har svårt att hålla ihop. Forma två stora hamburgare.
Grovkrossa pepparblandningen, eller använd bara svartpeppar om du så vill. Klappa in pepparn på biffarnas båda ytor. Genomstek biffarna i stekpanna i olja och smör.
Gör i förväg en sallad av 200 g strimlad vitkål som mikras med 1 msk vatten på full effekt i 4 minuter. Sila av vattnet och krydda med 1 msk strimlade färska salviablad eller 1 tsk torkad salvia, 1 - 2 strimlade feferoni samt dressing av 1 msk balsamvinäger + 1 msk olja.
Servera salladen ljummen med klyftpotatis till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar