fredag 30 oktober 2020

Svampomelett med vitmögelost

SVAMPOMELETT MED VITMÖGELOST

Friska gärna upp den här krämiga och ganska mäktiga omeletten med en krispig sallad.

2 portioner

500 g rensad svamp, t ex champinjoner
200 g Brie eller annan vitmögelost
8 medelstora ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt, nymald svartpeppar
olja till stekning
1 - 2 kvistar dragon


Sätt ugnen på 200 grader. Skär svampen och osten i skivor. Vispa ihop ägg och grädde i en skål. Salta och peppra.

Stek svampen i litet olja på medelstark värme. Krydda med dragon. Fördela ostskivorna i pannan tillsammans med svampen och häll över äggsmeten. Sätt in pannan i ugnen (tänk på att använda en ugnstålig panna!) och låt omeletten stelna. Servera med ett gott bröd, gärna grovt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar