ÄPPELFYLLD KYCKLING MED CIDERSÅS
4 portioner
1 färsk kyckling
5 - 6 ringar torkat äpple
1 msk russin
4 - 5 cl calvados
1 dl philadelphiaost
2 vitlöksklyftor
1½ tsk färsk hackad salvia
1 nypa cayennepeppar
30 g kycklinglever
2 msk hackad gul lök
1 tsk smör eller margarin
Cidersky:
2 dl kycklingbuljong
2 dl cider
1 gul lök
1 äpple
1 msk färsk smulad timjan
Lägg äppelringar och russin i blöt i calvados. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med gräddosten. Krydda också med hackad salvia och litet cayennepeppar. Smält smör i en panna och fräs levern några minuter. Låt den svalna och dela den i mindre bitar.
Skär äppelringarna i mindre bitar och blanda sedan alla ingredienser till fyllningen. Bena ur kycklingen. Bred ut den på arbetsbordet med skinnsidan nedåt och bred på fyllningen. Rulla ihop den hårt, som en rulltårta, och bind om den med bomullssnöre. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200°.
Lägg rullen i en smord eldfast form med 2 - 3 dl vatten i botten. Stek kycklingrullen ca 45 minuter tills den fått färg på ovansidan och är genomstekt. Ös den då och då med skyn.
Cidersås:
Skala och hacka löken. Skala äpplet och riv det grovt. Fräs lök och äpple i 1 msk smör i en panna. Häll av skyn på långpannan i ugnen och häll den i pannan med äpple och lök. Häll på cider och koka upp. Smaksätt med färsk timjan. Sjud några minuter och kör sedan såsen i mixer.
Skär upp den fyllda kycklingrullen i skivor och servera med såsen samt ev kanelstekta äppelklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar