onsdag 16 september 2020

Vitlöksräkor med svamp

VITLÖKSRÄKOR MED SVAMP

Servera rykande varmt!

5 portioner

500 g räkor med skal
175 g färska champinjoner
2½ vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
½ dl olivolja
2 dl bladpersilja, hackad
flingsalt

Servering:
bröd


Sätt ugnen på 250°.

Skala räkorna. Ansa och klyfta svampen. Skala och hacka löken. Finstrimla chilifrukten och behåll gärna litet kärnor för sting i smaken. Blanda svamp, vitlök, chili, olja, persilja och en aning salt. Lägg blandningen i en stor ugnsfast form eller fördela i 4 - 6 ugnsfasta portionsformar.

Tillaga mitt i ugnen ca 7 minuter. Blanda i räkorna och tillaga ytterligare 2 minuter.



Foto: Ove Lindfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar