SPENATRISOTTO MED PORTABELLOSVAMP
2 portioner
½ gul lök
1 msk olivolja
1½ dl avorioris
4 dl grönsaksbuljong
50 g färsk babyspenat
75 g fetaost
salt, peppar
2 msk pinjekärnor
2 portabellosvampar
1 msk smör eller margarin
Tomatsallad:
1 tomat
1 msk oregano eller persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
Skala och hacka löken och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt riset och fräs en minut. Koka upp buljongen. Späd med 1 dl buljong i taget och koka sammanlagt ca 20 minuter. Rör ofta. Blanda i spenat och smulad ost. Smaka av med salt och peppar och strö över pinjekärnor.
Tomatsallad:
Tärna tomaten och blanda med oregano, olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar och servera till risotton.
2 portioner
½ gul lök
1 msk olivolja
1½ dl avorioris
4 dl grönsaksbuljong
50 g färsk babyspenat
75 g fetaost
salt, peppar
2 msk pinjekärnor
2 portabellosvampar
1 msk smör eller margarin
Tomatsallad:
1 tomat
1 msk oregano eller persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
Skala och hacka löken och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt riset och fräs en minut. Koka upp buljongen. Späd med 1 dl buljong i taget och koka sammanlagt ca 20 minuter. Rör ofta. Blanda i spenat och smulad ost. Smaka av med salt och peppar och strö över pinjekärnor.
Tomatsallad:
Tärna tomaten och blanda med oregano, olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar och servera till risotton.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar