ROSTAD POTATISSALLAD MED
VÄSTERBOTTENSOSTDRESSING
6 portioner
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
flingsalt
250 g grön sparris
5 salladslökar
1½ dl soyabönor
150 g sugarsnaps
2 dl blandad småbladig sallad
Dressing:
1 dl olja
3/4 dl finhackad dill
½ dl riven Västerbottensost
rivet citronskal
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
dill
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta potatisen och halvera eller kvarta den om det behövs. Fördela potatisen på en bakplåtspappersklädd långpanna. Häll över oljan och vänd runt noga. Strö över flingsalt. Rosta strax under mitten i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Bryt av basen på sparrisstjälkarna och koka stjälkarna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola av i kallt vatten. Dela stjälkarna i 3 delar. Ansa och skiva salladslökarna. Ansa och koka sugarsnaps ca 1 minut. Häll av vattnet och spola av bönorna i kallt vatten. Hacka dillen, riv osten och riv citronskalet.
Mixa samman dill, olja, ost, citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
Blanda samman dressing och potatis. Tillsätt sparris, soyabönor, salladslök, sugarsnaps och ansad sallad och blanda om. Garnera med dill och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar