söndag 13 september 2020

Potatis- och ostbullar

POTATIS- OCH OSTBULLAR

6 portioner

1 kg potatis
75 g ost
2 ägg
2 dl vetemjöl
salt, peppar
2 msk smör

Svampfräs:
300 g skogschampinjoner
1 rödlök
1 msk smör
1 äpple
100 g grönkål


Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa den med en potatisstöt. Blanda i riven ost, ägg och mjöl, salt och peppar. Känns smeten kladdig, tillsätt litet mer mjöl. Forma platta biffar av moset och stek dem i en stekpanna med smör, 3 - 4 minuter per sida.

Svampfräs:
Ansa och skär svampen i kvartar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpannamed smör. Kärna ur och tärna äpplet grovt. Ta bort grova delar från grönkålen och strimla den sedan. Blanda ned äpple och grönkål i svampfräset och fräs ett par minuter. Salta och peppra.

Servera till potatisbullarna.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar