KOTLETT MED PRESSAD POTATIS
OCH SENAPSSÅS
Brynta fläskkotletter med pressad potatis och sås av steksky, crème fraîche och senap. Ibland är det enkla det bästa, eller hur?
2 portioner
250 g mjölig potatis
2 fläskkotletter
olja eller smör till stekning
salt, peppar
2 kvistar färsk rosmarin
1½ dl crème fraîche
½ dl söt/stark grovkornig senap
Skala och koka potatisen.
Torka av kotletterna och bryn i en het panna med olja eller smör. Salta och peppra. Ta en rosmarinkvist och hacka ned och strö över under tillagningen. Låt en hel vara med under stekning i matfettet. Ös köttet. Den sista kvisten kan du dekorera med och hacka och strö över vid servering. Stek färdigt kotletterna ca 3 minuter på varje sida.
När de är färdiga, ta kotletterna ur pannan och håll dem varma. Vispa ned crème fraîche och svamp i pannan som du stekte kotletterna i. Smaka av med salt och peppar.
Häll av potatisen, pressa och lägg upp på tallrik tillsammans med sås och kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar