tisdag 15 september 2020

Kotletter med pressad potatis och senapssås

KOTLETT MED PRESSAD POTATIS
OCH SENAPSSÅS

Brynta fläskkotletter med pressad potatis och sås av steksky, crème fraîche och senap. Ibland är det enkla det bästa, eller hur?

2 portioner

250 g mjölig potatis
2 fläskkotletter
olja eller smör till stekning
salt, peppar
2 kvistar färsk rosmarin
1½ dl crème fraîche
½ dl söt/stark grovkornig senap


Skala och koka potatisen.

Torka av kotletterna och bryn i en het panna med olja eller smör. Salta och peppra. Ta en rosmarinkvist och hacka ned och strö över under tillagningen. Låt en hel vara med under stekning i matfettet. Ös köttet. Den sista kvisten kan du dekorera med och hacka och strö över vid servering. Stek färdigt kotletterna ca 3 minuter på varje sida.

När de är färdiga, ta kotletterna ur pannan och håll dem varma. Vispa ned crème fraîche och svamp i pannan som du stekte kotletterna i. Smaka av med salt och peppar.

Häll av potatisen, pressa och lägg upp på tallrik tillsammans med sås och kött.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar