söndag 20 september 2020

Kotletter i solgul sås

KOTLETTER I SOLGUL SÅS

Tillsammans med kokt ris och sallad blir det här en jättegod middag.

4 portioner

4 fläskkotletter, ca 600 g
salt, peppar
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk curry
2 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde


Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Gör några snitt i fettkanten på kotletterna. Bryn litet matfett i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 minuter på varje sida. Ta upp dem och krydda med salt och peppar.

Fräs litet matfett tillsammans med curryn. Tillsätt lök och paprika. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt buljong och grädde. Rör om och låt det koka 3 - 4 minuter. Smaka av. Lägg i kotletterna och låt dem bli genomvarma.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar