CIDERSOPPA MED KANELPARFAIT
Äpple och kanel smakar och doftar underbart tillsammans. Gör cidersoppan och kanelparfaiten i god tid. Sedan är det bara att värma soppan litet strax innan den ska serveras.
Ca 4 - 5 portioner
3 äpplen
½ vaniljstång
1 flaska äppelcider, ca 63 cl
saft av 1 citron
½ dl socker
1 msk potatismjöl + 1
ev karamellfärg
citronmeliss till garnering
Kanelparfait:
2 äggulor
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1½ tsk malen kanel
Börja med parfaiten. Vispa äggulor och florsocker ljust och pösigt. Vispa grädden. Blanda samman äggsmeten med grädde och kanel. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 liter. Täck över och ställ formen i frysen minst 4 timmar.
Häll äppelcider, pressad citronsaft och socker i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem och vaniljstången i kastrullen.
Kärna ur och finhacka äpplena. Skala dem ev. Lägg äpplena i kastrullen och låt allt koka på svag värme ca 5 - 6 minuter. Ta upp vaniljstången. Rör ut potatismjölet med vatten och rör ned det i soppan. Låt nu bara soppan koka upp. Tillsätt ev några droppar karamellfärg.
Ta fram parfaiten ca 15 minuter innan soppan ska serveras. Skeda upp den direkt i den ljumma eller kalla sopptallriken. Garnera med litet citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar