RABARBERSOPPA MED SPRÖDA MANDELFLARN
Njut av späd och krispig rabarber i en läcker och len kall rabarbersoppa. Servera med spröda mandelflarn för en både elegant och god efterrätt.
4 portioner
Soppa:
250 g tärnade rabarber
3 dl vatten
½ dl socker
1 vaniljstång
Mandelflarn (12 st):
½ dl mandelspån
1 msk rumstempererat smör
2 msk socker
1 msk glukossirap
2 krm mald kardemumma
Garnering:
citronmeliss
Lägg soppans alla ingredienser förutom vaniljstången i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur alla frön och lägg dem och stången i kastrullen. Sjud samman ca 20 minuter. Ta upp vaniljstången och släng. Låt soppan kallna.
Blanda ingredienserna till flarnen. Klicka ut teskedsstora klickar glest på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 175° ca 5 minuter till gyllene färg. När de stelnat något, lossa dem från plåten. Servera flarnen till den kalla soppan.
Njut av späd och krispig rabarber i en läcker och len kall rabarbersoppa. Servera med spröda mandelflarn för en både elegant och god efterrätt.
4 portioner
Soppa:
250 g tärnade rabarber
3 dl vatten
½ dl socker
1 vaniljstång
Mandelflarn (12 st):
½ dl mandelspån
1 msk rumstempererat smör
2 msk socker
1 msk glukossirap
2 krm mald kardemumma
Garnering:
citronmeliss
Lägg soppans alla ingredienser förutom vaniljstången i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur alla frön och lägg dem och stången i kastrullen. Sjud samman ca 20 minuter. Ta upp vaniljstången och släng. Låt soppan kallna.
Blanda ingredienserna till flarnen. Klicka ut teskedsstora klickar glest på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 175° ca 5 minuter till gyllene färg. När de stelnat något, lossa dem från plåten. Servera flarnen till den kalla soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar