KYCKLINGGRYTA MED SPENAT
OCH ÄDELOST
GI-vänlig kycklinggryta smaksatt med färsk spenat och smulad ädelost. Servera grytan med röda linser, strimlad kål och tärnade tomater.
4 portioner
600 g kycklingbröstfiléer
1 msk kinesisk soya
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl crème fraîche
50 g färsk spenat
100 g ädelost
Till servering:
2 dl röda linser
strimlad rödkål
tärnade tomater
Sjud linserna ca 10 minuter. Skär kycklingköttet i strimlor och blanda med soya. Stek kycklingen i smör i omgångar. Salta och peppra. Häll i 1 dl vatten och sjud 5 minuter.
Tillsätt crème fraîche och sjud ytterligare några minuter. Skölj spenaten och rör ned i grytan. Strö över smulad ädelost.
Servera grytan med linser, kål och tomater.
OCH ÄDELOST
GI-vänlig kycklinggryta smaksatt med färsk spenat och smulad ädelost. Servera grytan med röda linser, strimlad kål och tärnade tomater.
4 portioner
600 g kycklingbröstfiléer
1 msk kinesisk soya
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl crème fraîche
50 g färsk spenat
100 g ädelost
Till servering:
2 dl röda linser
strimlad rödkål
tärnade tomater
Sjud linserna ca 10 minuter. Skär kycklingköttet i strimlor och blanda med soya. Stek kycklingen i smör i omgångar. Salta och peppra. Häll i 1 dl vatten och sjud 5 minuter.
Tillsätt crème fraîche och sjud ytterligare några minuter. Skölj spenaten och rör ned i grytan. Strö över smulad ädelost.
Servera grytan med linser, kål och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar