torsdag 20 augusti 2020

Kycklinggryta med spenat och ädelost

KYCKLINGGRYTA MED SPENAT
OCH ÄDELOST

GI-vänlig kycklinggryta smaksatt med färsk spenat och smulad ädelost. Servera grytan med röda linser, strimlad kål och tärnade tomater.

4 portioner

600 g kycklingbröstfiléer
1 msk kinesisk soya
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl crème fraîche
50 g färsk spenat
100 g ädelost

Till servering:
2 dl röda linser
strimlad rödkål
tärnade tomater


Sjud linserna ca 10 minuter. Skär kycklingköttet i strimlor och blanda med soya. Stek kycklingen i smör i omgångar. Salta och peppra. Häll i 1 dl vatten och sjud 5 minuter.

Tillsätt crème fraîche och sjud ytterligare några minuter. Skölj spenaten och rör ned i grytan. Strö över smulad ädelost.

Servera grytan med linser, kål och tomater.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar