FETAOSTFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA
Köttfärslimpa med härlig fyllning av fetaost och soltorkade tomater. Baka i ugn tillsammans med kvisttomater och servera med sallad.
4 portioner
3 snackpaprikor i blandade färger
1 gul lök
1 msk grädde
1 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk oregano
500 g blandfärs
salt, svartpeppar
150 g fetaost
½ burk soltorkade tomater, 90 g
250 g körsbärstomater på kvist
Garnering:
färsk oregano
färsk timjan
Tärna paprikan och hacka löken. Blanda grädde, ägg, tomatpuré och de färska örterna i en skål. Blanda ned färs, salt och peppar till en jämn smet. Smula i fetaost och soltorkade tomater.
Forma färsen och lägg den på en ugnsplåt med kvisttomaterna runt om. Grädda i 175° 30 - 40 minuter. Garnera med färsk oregano och timjan.
Servera med grönsallad.
Köttfärslimpa med härlig fyllning av fetaost och soltorkade tomater. Baka i ugn tillsammans med kvisttomater och servera med sallad.
4 portioner
3 snackpaprikor i blandade färger
1 gul lök
1 msk grädde
1 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk oregano
500 g blandfärs
salt, svartpeppar
150 g fetaost
½ burk soltorkade tomater, 90 g
250 g körsbärstomater på kvist
Garnering:
färsk oregano
färsk timjan
Tärna paprikan och hacka löken. Blanda grädde, ägg, tomatpuré och de färska örterna i en skål. Blanda ned färs, salt och peppar till en jämn smet. Smula i fetaost och soltorkade tomater.
Forma färsen och lägg den på en ugnsplåt med kvisttomaterna runt om. Grädda i 175° 30 - 40 minuter. Garnera med färsk oregano och timjan.
Servera med grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar