måndag 1 augusti 2016

Dagens recept: Citronfromage med yoghurt

DAGENS RECEPT 16-08-01


CITRONFROMAGE MED YOGHURT

Citronfromage är en frisk och enkel efterrätt som uppskattas av de flesta. Den går utmärkt att förbereda dagen före servering.

4 personer

4 gelatinblad
skal och saft av 3 citroner
½ dl socker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
2 dl naturell yoghurt, 10%

Garnering:
florsocker
ev färska bär


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Koka upp citronskal och -saft ihop med sockret tills sockret har löst sig. Sila bort skalen och vispa sedan ned gelatinbladen och vaniljpulvret. Låt svalna.

Separera äggulor och vitor. Vispa vitan till ett fast skum och blanda försiktigt ihop det med yoghurten. Rör ned en äggula i taget. Tillsätt citron- och sockerblandningen och rör om till en jämn smet. Fördela i 4 glas och låt stå kallt minst 6 timmar, men gärna över natten.

Garnera med florsocker och ev färska bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar