måndag 19 oktober 2015

Kassler med tomatsås, råstekt potatis och brysselkål

KASSLER MED TOMATSÅS, RÅSTEKT POTATIS
OCH BRYSSELKÅL

Kassler är kanske det köttslag som är enklast att lyckas med. I butikerna är den en av de mest populära lockvarorna som ofta finns till extrapris. Kasslern är i vår tid alltid benfri, men ibland kan man hitta en liten bit av kotlettbenet som sitter kvar. Grillad, stekt eller gratinerad med en god sås blir den god och snabblagad vardagsmat, och får man gäster är det enkelt att förvandla kassler till en spännande festrätt. Hittar du kassler med ben har den saftigare kött.

4 personer

4 kasslerkotletter med ben, ca 400 - 500 g

Sås:
1 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2 dl köttbuljong

Tillbehör:
råstekt potatis
kokt brysselkål


Stek kasslerkotletterna några minuter på varje sida i litet matfett - eller grilla dem.

Fräs hastigt matfett, tomatpuré och paprikapulver, späd med buljong och koka upp såsen. Servera kasslerkotletterna med såsen, råstekt potatis och brysselkål.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar