HALLONSVISS
Sommarens enklaste och kanske godaste dessert! Och eftersom man kan göra den även på frysta hallon är det inte bara på sommaren den är ätbar ...
4 - 6 portioner
½ dl hackad mandel
2 - 3 dl vispgrädde
1 - 1½ l vaniljglass
ett par rejäla nävar maränger
eller efter smak
färska eller frysta hallon
Hallonsås:
3 dl hallon
2 - 3 msk vatten
1 msk florsocker
Hallonsås:
Lägg hallonen i en skål eller bunke och rör dem tillsammans med vatten och florsocker.
Hacka mandeln och rosta den lätt i en torr stekpanna. Vispa grädden.
Varva glass, hallonsås, grädde och maränger i en vacker skål. Toppa med färska hallon och rostad mandel. Servera direkt.
Sommarens enklaste och kanske godaste dessert! Och eftersom man kan göra den även på frysta hallon är det inte bara på sommaren den är ätbar ...
4 - 6 portioner
½ dl hackad mandel
2 - 3 dl vispgrädde
1 - 1½ l vaniljglass
ett par rejäla nävar maränger
eller efter smak
färska eller frysta hallon
Hallonsås:
3 dl hallon
2 - 3 msk vatten
1 msk florsocker
Hallonsås:
Lägg hallonen i en skål eller bunke och rör dem tillsammans med vatten och florsocker.
Hacka mandeln och rosta den lätt i en torr stekpanna. Vispa grädden.
Varva glass, hallonsås, grädde och maränger i en vacker skål. Toppa med färska hallon och rostad mandel. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar