DAGENS RECEPT 15-08-19
KRYDDIG STEAK DIANE
Jag går retro idag och kör en riktigt god gammal rätt från min barndom!
4 personer
8 skivor oxfilé, ca ½ cm tjocka,
eller 4 skivor utskuren biff
1 medelstor hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
smör eller margarin
salt, svartpeppar
2 tsk Worcestershiresås
några stänk tabasco
3 msk konjak
1 dl gräddfil
1 dl crème fraîche
½ - 1 msk chilisås
Fräs lök och vitlök guldgul och mjuk i litet matfett. Platta ut köttskivorna lätt med handen. Biffarna putsas väl och delas mitt itu till 8 mindre skivor. Bryn matfett och stek köttet hastigt på båda sidor. Krydda med salt och svartpeppar, tillsätt lökhacket och smaksätt med Worcestershiresås och tabasco. Hetta upp.
Slå konjaken över, tänd på och låt brinna ut. Ha ett stort lock till hands för att dämpa lågorna om de blir för höga.
Tillsätt gräddfil och crème fraîche när konjaken brunnit ut och blanda i chilisåsen. Låt det hela puttra på svag värme ca 5 minuter. Vänd köttskivorna någon gång under tiden. Smaka av såsen och krydda ytterligare om det behövs. Servera med paprikapudrat ris.
70-tal så det skriker om det!
KRYDDIG STEAK DIANE
Jag går retro idag och kör en riktigt god gammal rätt från min barndom!
4 personer
8 skivor oxfilé, ca ½ cm tjocka,
eller 4 skivor utskuren biff
1 medelstor hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
smör eller margarin
salt, svartpeppar
2 tsk Worcestershiresås
några stänk tabasco
3 msk konjak
1 dl gräddfil
1 dl crème fraîche
½ - 1 msk chilisås
Fräs lök och vitlök guldgul och mjuk i litet matfett. Platta ut köttskivorna lätt med handen. Biffarna putsas väl och delas mitt itu till 8 mindre skivor. Bryn matfett och stek köttet hastigt på båda sidor. Krydda med salt och svartpeppar, tillsätt lökhacket och smaksätt med Worcestershiresås och tabasco. Hetta upp.
Slå konjaken över, tänd på och låt brinna ut. Ha ett stort lock till hands för att dämpa lågorna om de blir för höga.
Tillsätt gräddfil och crème fraîche när konjaken brunnit ut och blanda i chilisåsen. Låt det hela puttra på svag värme ca 5 minuter. Vänd köttskivorna någon gång under tiden. Smaka av såsen och krydda ytterligare om det behövs. Servera med paprikapudrat ris.
70-tal så det skriker om det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar