måndag 20 april 2015

Frittata med grönsaker

FRITTATA MED GRÖNSAKER

4 portioner

8 ägg
1½ dl mjölk
½ dl grädde
(basilika eller andra örtkryddor)
1 gul lök
500 g grönsaker, t ex sparris,
broccoli, spenat
½ pkt bacon eller rökt viltkött
1½ msk smör eller margarin
8 körsbärstomater
1 dl riven parmesan
persilja
salt, peppar


Sätt ugnen på 225 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt sönder dem. Vispa sedan i mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar och tillsätt gärna hackade örter.

Hacka löken och skär grönsakerna i lagom stora bitar. Strimla baconet och fräs det utan matfett i en panna som tål ugnsvärme. Ta upp baconstrimlorna och låt dem rinna av. Fräs lök och grönsaker i resten av baconfettet och smör eller margarin. Skär tomaterna i halvor och tillsätt i pannan. Lägg även tillbaka baconet.

Slå över omelettsmeten och rör försiktigt från kanterna och inåt tills omeletten stannar något, men är rejält krämig. Strö över riven parmesan. Ställ in pannan i ugnen 5 - 10 minuter och ta ut frittatan när den höjer sig och får vacker färg. Strö över persilja och servera med grönsallad.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar