LÖKDOFTANDE POTATISPIZZA
4 personer
1 sats färdig pizzadeg (om du inte vill göra
din egen, vilket jag inte har något bra recept på)
4 - 5 medelstora gula lökar, 500 g
1 msk smör eller margarin
½ dl ättiksprit, 12%
40 g råsocker
2 msk finhackad färsk mejram
eller ca 1 tsk torkad
700 g potatis
1 knippa persilja
3 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 dl finhackade oliver
salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva löken och låt den småputtra i en klick matfett i en stekpanna tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt ättika, socker och mejram och låt puttra tills det får litet färg. Skala och skiva potatisen och förväll skivorna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av vattnet.
Hacka persiljan och lägg den i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda med olivolja och finhackade oliver. Blanda ned potatisskivorna och krydda med salt och peppar.
Fördela lökröran på pizzabottnen, täck med potatisröran och grädda i ugnen tills potatisen börjar få färg, ca 15 minuter. Servera med en sallad.
Från Allers nr 12/15
4 personer
1 sats färdig pizzadeg (om du inte vill göra
din egen, vilket jag inte har något bra recept på)
4 - 5 medelstora gula lökar, 500 g
1 msk smör eller margarin
½ dl ättiksprit, 12%
40 g råsocker
2 msk finhackad färsk mejram
eller ca 1 tsk torkad
700 g potatis
1 knippa persilja
3 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 dl finhackade oliver
salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva löken och låt den småputtra i en klick matfett i en stekpanna tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt ättika, socker och mejram och låt puttra tills det får litet färg. Skala och skiva potatisen och förväll skivorna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av vattnet.
Hacka persiljan och lägg den i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda med olivolja och finhackade oliver. Blanda ned potatisskivorna och krydda med salt och peppar.
Fördela lökröran på pizzabottnen, täck med potatisröran och grädda i ugnen tills potatisen börjar få färg, ca 15 minuter. Servera med en sallad.
Från Allers nr 12/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar