CITRONBIFFAR I TOMATSÅS
4 personer
500 g blandfärs
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
½ tsk salt
svartpeppar
smör eller margarin till stekning
Sås:
6 soltorkade tomater i olja
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad basilika
salt, peppar
Servering:
ris, pasta eller potatis
Blanda färsen med ägg, citronskal, salt och nymalen svartpeppar och forma till 8 jämnstora biffar. Stek biffarna på medelhög värme ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och diska ur pannan.
Hacka tomaterna. Blanda grädde, tomater och basilika i stekpannan och låt koka upp. Lägg biffarna i pannan och låt puttra ytterligare några minuter.
Krydda med salt och peppar och servera.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Allers nr 3/15
4 personer
500 g blandfärs
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
½ tsk salt
svartpeppar
smör eller margarin till stekning
Sås:
6 soltorkade tomater i olja
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad basilika
salt, peppar
Servering:
ris, pasta eller potatis
Blanda färsen med ägg, citronskal, salt och nymalen svartpeppar och forma till 8 jämnstora biffar. Stek biffarna på medelhög värme ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och diska ur pannan.
Hacka tomaterna. Blanda grädde, tomater och basilika i stekpannan och låt koka upp. Lägg biffarna i pannan och låt puttra ytterligare några minuter.
Krydda med salt och peppar och servera.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Allers nr 3/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar