lördag 17 januari 2015

Citronbiffar i tomatsås

CITRONBIFFAR I TOMATSÅS

4 personer

500 g blandfärs
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
½ tsk salt
svartpeppar
smör eller margarin till stekning

Sås:
6 soltorkade tomater i olja
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad basilika
salt, peppar

Servering:
ris, pasta eller potatis


Blanda färsen med ägg, citronskal, salt och nymalen svartpeppar och forma till 8 jämnstora biffar. Stek biffarna på medelhög värme ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och diska ur pannan.

Hacka tomaterna. Blanda grädde, tomater och basilika i stekpannan och låt koka upp. Lägg biffarna i pannan och låt puttra ytterligare några minuter.

Krydda med salt och peppar och servera.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Allers nr 3/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar