lördag 1 november 2014

Chili med chorizo

CHILI MED CHORIZO

En matig och rejäl gryta. Servera gärna med olika tillbehör.

4 portioner

300 g blandfärs
2 chorizokorvar, ca 200 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk salt
½ - 1 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja

Till servering:
2 dl riven ost texmex
3 dl lätt crème fraîche
kokta bönor, t ex svarta
majschips
sallad


Skär korven i skivor. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. Stek korv, lök och vitlök i matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och stek köttfärsen i stekpannan så att den blir smulig. Lägg över färsen i grytan och tillsätt tomater, salt och sambal oelek. Låt allt koka ihop några minuter. Strö över persilja och servera med tillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar