fredag 10 oktober 2014

Köttfärs Bombay med jordnötter

KÖTTFÄRS BOMBAY MED JORDNÖTTER

Med litet garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien. Fast kanske rätten borde heta Köttfärs Mumbai i stället!

4 portioner

400 g lamm- eller nötfärs
1 gul lök
smör- och rapsolja
2 tsk garam masala
1 tsk salt
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 dl lätt crème fraîche paprika & chili
1 dl russin
1 dl torrostade jordnötter

Till servering:
banan
kokosflingor
gurka


Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör- och rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraîche och låt koka under lock ca 10 minuter. Blanda i russin och jordnötter och servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar