KÖTTFÄRS BOMBAY MED JORDNÖTTER
Med litet garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien. Fast kanske rätten borde heta Köttfärs Mumbai i stället!
4 portioner
400 g lamm- eller nötfärs
1 gul lök
smör- och rapsolja
2 tsk garam masala
1 tsk salt
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 dl lätt crème fraîche paprika & chili
1 dl russin
1 dl torrostade jordnötter
Till servering:
banan
kokosflingor
gurka
Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör- och rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraîche och låt koka under lock ca 10 minuter. Blanda i russin och jordnötter och servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar