KOKOSRÄKOR I RÖD CURRY
Röd curry med kokos och crème fraîche blir en ny smaksensation.
4 portioner
1 kg stora räkor med skal
(ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärter
smör eller margarin
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2½ dl Kelda Kokos
1 dl lätt crème fraîche
färsk koriander eller persilja
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärterna på längden. Skala och hacka vitlöken fint och fräs grönsakerna i matfett i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, Kelda Kokos och crème fraîche till såsen. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll sedan på såsen. Låt allt koka upp.
Strö över koriander och servera med limeklyftor och jasminris.
Ur "Arla Kökets Bästa"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar