RÄKOR I PAPRIKA- OCH CURRYSÅS
4 personer
500 g räkor med skal
(200 g utan skal)
1 röd paprika
1 grön paprika
½ gul lök
1 msk smör till stekning
1 msk curry
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
salt, peppar
Servering:
citronskivor
bröd
kokt ris eller pasta
Skala räkorna. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Hacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs paprika och lök någon minut utan att de tar färg. Pudra över curryn och rör om. Häll på buljong, grädde och tomatpuré och låt koka ca 10 minuter.
Blanda ned räkorna och låt dem bli varma. Värm inte för länge, då blir räkorna sega. Salta och peppra.
Servera med citronskivor, bröd och nykokt ris eller pasta.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Allers nr 28/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar