DAGENS RECEPT 14-08-31
KANTARELLFYLLD FÄRSBIFF MED PEPPARSÅS
Oj, vad gott att fylla färsbiffarna med kantareller och getost! Passar bra ihop med pasta och krämig pepparsås.
4 personer
500 g nötfärs
1 gul lök
½ dl ströbröd
2 tsk dijonsenap
1 dl vatten
salt, peppar
Fyllning:
100 g trattkantareller
eller vanliga gula kantareller
smör eller margarin till stekning
1 vitlöksklyfta
75 g chèvreost
Sås:
½ tsk grovt krossad svartpeppar
1 msk grönpeppar i lag
1 msk rosépeppar
2 dl kalvbuljong
1½ dl grädde
Finriv löken. Blanda med färs, ströbröd, senap och vatten i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Hacka svampen grovt och fräs några minuter i matfettet. Finhacka vitlöken och tillsätt den mot slutet och låt fräsa med utan att ta färg. Blanda svampfräset litet lätt med getosten.
Forma färsen till biffar och tryck ett litet hål i varje biff med tummen. Fördela svamp- och ostfyllningen i biffarna och nyp ihop färsen runt om. Stek biffarna på medelvärme i litet matfett i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Ta upp dem ur pannan. Lägg i en klick matfett och tillsätt de olika pepparsorterna. Mosa pepparkornen litet lätt med en gaffel och låt fräsa 1 - 2 minuter.
Häll på buljong och grädde. Låt såsen koka tills den tjocknar något och smaka av med salt. Lägg biffarna i såsen och låt dem bli varma. Servera med nykokt pasta och en enkel sallad.
Ur Allers nr 37/14
Tid för tillagning: Ca 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar