FLÄDERPANNACOTTA MED JORDGUBBSKOMPOTT
6 portioner
Pannacotta:
4 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
2 msk socker
2 dl koncentrerad flädersaft
Jordgubbskompott:
250 g jordgubbar
2 msk vatten
2 - 3 msk socker
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp tillsammans med grädde och socker och låt sjuda 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och plocka upp vaniljstången. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Blanda i flädersaften och häll upp i portionsglas. Låt stå kallt 4 timmar.
Kompott: Rensa jordgubbarna och skiva dem. Koka dem hastigt med vatten och socker. Låt svalna och servera dem sedan ovanpå pannacottan.
Från Hemmets Journal 24/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar