torsdag 8 maj 2014

Svärmors biffpanna

SVÄRMORS BIFFPANNA

Möra köttkuber tillsammans med salladslök och champinjoner i tomatsky blir en härlig middagsrätt. Låt köttet steka tills det blir riktigt mört.

4 portioner

600 g innanlår eller fransyska
3 - 4 salladslökar
200 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
2 msk olivolja
salt, peppar
3 dl köttbuljong
4 msk rött vin
2 dl mild chilisås
2 msk tomatpuré
½ tsk timjan

Serveringstips:
Ris, pasta eller kokt potatis.


Skär köttet i kuber och skär salladslökarna i cm-stora bitar. Dela champinjonerna om de är stora. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet ur grytan.

Fräs salladslök och champinjoner i grytan ca 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt buljong, vin, chilisås, tomatpuré och timjan. Låt alltsammans puttra på svag värme ca 40 minuter eller tills köttet är mört.

Smaka av och krydda ev mer. Servera rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 50 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar