torsdag 8 maj 2014

Frusen jordgubbsmaräng

FRUSEN JORDGUBBSMARÄNG

En uppfriskande dessert av mosade jordgubbar och frusen jordgubbsmaräng. Servera gärna färska, skivade jordgubbar till. Frestande gott!

4 portioner

5 dl mosade jordgubbar, se nedan
florsocker eller honung
3 äggvitor
1 dl socker

Garnering:
skivade jordgubbar
ev myntablad

Mosade jordgubbar:
Mosa jordgubbarna i en skål med en
gaffel eller kör den några sekunder i
en mixer. Ställ hälften av jordgubbs-
moset åt sidan. Smaksätt resten av
moset med florsocker eller honung till
önskad sötma. Täck över och ställ det i
kylskåp till serveringen.


Vispa äggvitorna i en bunke, gärna med elvisp. Vispa långsamt i början och öka sedan hastigheten. Tillsätt sockret, 1 msk i taget, och vispa tills smeten är styv, seg och blank. Tillsätt det osötade jordgubbsmoset och vispa sakta tills allt blandat sig. Häll smeten i en lämplig burk för frysning och tillslut väl.

Frys jordgubbsmarängen minst 1 timme eller tills blandningen är fast. (Blandningen kan förvaras i frys ca 1 månad.)

Vid serveringen: Fördela det sötade jordgubbsmoset i 4 portionsglas eller i en större skål. Skeda upp jordgubbsmarängen och lägg den ovanpå. Garnera med skivade jordgubbar och ev mynta.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid i frysen minst 1 timme








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar