torsdag 8 maj 2014

Skivad karré med baconfräs

SKIVAD KARRÉ MED BACONFRÄS

En lättlagad och god vardagsrätt som ändå hör till de mer spännande rätterna. Köttet steks tillsammans med en grönsaksröra där baconet ger fin smakbrytning.

4 portioner

4 skivor fläskkarré
1½ msk smör eller margarin
salt, peppar
1 röd paprika
150 g bacon
1 bit purjolök, ca 5 cm
1 burk blandsvamp, 200 g
½ msk Worcestershiresås
1 tsk soya
1 krm vitpeppar

Garnering:
hackad persilja


Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna och bryn köttet på båda sidor tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttskivorna på en tallrik och håll dem varma.

Hacka paprikan och skär baconet i bitar. Strimla purjolöken. Smält resten av matfettet och fräs paprika, bacon, purjolök och svamp ca 5 minuter. Tillsätt Worcestershiresås, soya och peppar. Låt det puttra någon minut, smaka av och krydda ev  mer.

Lägg tillbaka köttet i stekpannan och täck med ett lock. Stek köttet och baconröran ca 15 minuter. Strö persilja över rätten och servera.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 25 - 30 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar