onsdag 7 maj 2014

Paprikapotatis

PAPRIKAPOTATIS

Potatis kan sannerligen varieras i all oändlighet om man har lust och fantasi. Blandad med paprika och kummin och kokt i buljong blir den en alldeles ny rätt.

4 - 6 portioner

1 kg potatis
salt
1½ gul lök
3 msk smör eller margarin
ca 2 msk paprikapulver
5 dl buljong av tärning
3 tomater
2 gröna paprikor
kummin
salt, nymalen svartpeppar

Gott att äta till:
Kokt fisk, kokta kötträtter, lantbröd.


Borsta potatisen och koka den ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken, fräs den i matfett i vid tjockbottnad kastrull. Rör ned generöst med paprikapulver när löken börjar ta färg. Häll över buljongen och låt den koka upp.

Skala och skiva potatisen, flå och hacka tomaterna och ta bort kärnor och vita hinnor ur paprikorna. Hacka dem fint. Tillsätt grönsakerna och strö över kummin, salt och svartpeppar. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk utan att vara mosig. Paprikapotatisen ska ha stark och mustig smak.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar