MEXIKANSK KYCKLING
I Mexico sparar man inte på kryddorna. Denna färgglada kycklingrätt kan du själv krydda till angenäm styrka och smak.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
1 burk krossade tomater, 400 g
3 msk tomatpuré
½ hönsbuljongtärning
½ - 1 krm cayennepeppar
1 burk majskorn, 340 g
1 burk röda kidneybönor, 400 g
½ - 1 tsk oregano
Garnering:
avocado
Serveringstips:
Kokt råris och en grönsallad.
Skär kycklingen i bitar och ta ev bort skinnet. Skala och hacka löken. Smält matfettet i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om tills de fått färg. Strö över litet salt och peppar och lägg över kycklingen i en gryta.
Fräs löken några minuter. Blanda ned löken i grytan tillsammans med tomater, tomatpuré, smulad buljongtärning och cayennepeppar. Låt kycklingen steka under lock ca 30 minuter. Blanda ned majs, röda bönor och oregano och låt kycklingen steka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev mer.
Lägg upp rätten på serveringsfat, garnera med avocadoskivor och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 50 minuter
Från Lätt & Läckert

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar