LAMMGRYTA MED LÖK OCH TOMAT
Lammkött med sin fina smak ger en välkommen omväxling i kosten, inte minst därför att det går att smaksätta på så många sätt.
4 portioner
3/4 - 1 kg lammkött med ben
av t ex rygg eller bog
2 msk vetemjöl
1½ tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
smör eller margarin
8 små lökar
3 dl buljong
1 burk tomater, ca 400 g
1 krossad vitlöksklyfta
citronsaft
½ tsk basilika
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris och grönsallad.
Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Vänd dem i mjöl blandat med salt och peppar. Bryn köttbitarna i litet matfett i en stekpanna och lägg sedan över dem i en gryta. Skala löken, bryn även den och lägg över den i grytan. Späd med buljong. Tillsätt tomaterna med sitt spad och den krossade vitlöksklyftan.
Låt allt sakta koka under lock tills köttet känns mört, ca 50 minuter. Smaksätt med citronsaft, basilika och ev litet mer salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme.
Lammkött med sin fina smak ger en välkommen omväxling i kosten, inte minst därför att det går att smaksätta på så många sätt.
4 portioner
3/4 - 1 kg lammkött med ben
av t ex rygg eller bog
2 msk vetemjöl
1½ tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
smör eller margarin
8 små lökar
3 dl buljong
1 burk tomater, ca 400 g
1 krossad vitlöksklyfta
citronsaft
½ tsk basilika
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris och grönsallad.
Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Vänd dem i mjöl blandat med salt och peppar. Bryn köttbitarna i litet matfett i en stekpanna och lägg sedan över dem i en gryta. Skala löken, bryn även den och lägg över den i grytan. Späd med buljong. Tillsätt tomaterna med sitt spad och den krossade vitlöksklyftan.
Låt allt sakta koka under lock tills köttet känns mört, ca 50 minuter. Smaksätt med citronsaft, basilika och ev litet mer salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar