KYCKLINGKROKETTER
4 portioner
2 kycklingbröst, skinn- och benfria
3 ägg
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3½ dl mjölk
salt, peppar
1 knivsudd peppar
100 g ströbröd
flottyrolja
Stek kycklingbrösten i olivolja ca 5 minuter på varje sida. Finfördela dem sedan i en mixer tillsammans med 1 ägg och 1 äggula. Smält smöret i en panna, rör ned mjölet och låt det brynas. Häll i mjölken under omrörning och låt den koka upp. Låt sedan såsen tjockna på låg värme 10 minuter. Rör ned litet extra mjölk om den blir för tjock.
Flytta såsen från spisen, rör ned kycklingköttet och smaka av med salt, peppar och muskot. Vispa samman resten av äggen och äggvitan. Ta med en våt matsked ut bitar av kycklingköttet och forma till kroketter. Vänd dem först i ägg och sedan i ströbröd. Fritera i omgångar i oljan. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera dem heta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar