KORV- OCH MAKARONISALLAD
Lätt att göra, vacker att se på, god att äta. En sallad som passar särskilt bra som lunchrätt en varm sommardag. Kanske har man rester av kokta makaroner, annars kokar t ex snabbmakaroner på bara några minuter.
4 portioner
300 g falukorv
4 tomater
½ färsk gurka
1 litet salladshuvud
5 dl kokta makaroner
Salladssås:
2 dl gräddfil
2 msk bostongurka
1 msk senap
1 msk mild chilisås
1 krm salt
Gott att äta till:
Rostat bröd och smör.
Dra skinnet av korven och skär den i fingertjocka strimlor. Skiva tomaterna, skär gurkan i stavar och salladen i strimlor.
Lägg upp korv, gurka, sallad och makaroner i grupper på ett stort fat. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och servera den till salladen.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Lätt att göra, vacker att se på, god att äta. En sallad som passar särskilt bra som lunchrätt en varm sommardag. Kanske har man rester av kokta makaroner, annars kokar t ex snabbmakaroner på bara några minuter.
4 portioner
300 g falukorv
4 tomater
½ färsk gurka
1 litet salladshuvud
5 dl kokta makaroner
Salladssås:
2 dl gräddfil
2 msk bostongurka
1 msk senap
1 msk mild chilisås
1 krm salt
Gott att äta till:
Rostat bröd och smör.
Dra skinnet av korven och skär den i fingertjocka strimlor. Skiva tomaterna, skär gurkan i stavar och salladen i strimlor.
Lägg upp korv, gurka, sallad och makaroner i grupper på ett stort fat. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och servera den till salladen.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar