GRÖNSAKSSOPPA MED FRIKADELLER
Den här härligt mustiga soppan gör du färdigt snabbt. Servera gärna ett hembakat, kraftigt bröd till.
4 - 6 portioner
500 g mager nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 purjolökar
1 l köttbuljong av tärning
4 stjälkar selleri
4 morötter
300 - 400 g vitkål
2 tomater
1 l tomatjuice
1½ dl ris
1 lagerblad
1 tsk torkad basilika
ev 2 msk kinesisk soya
Garnering:
hackad persilja
Gott att äta till:
Ostsmörgås.
Tips:
Det är gott med en klick crème
fraîche i varje sopptallrik.
Rör ihop köttfärsen med ägg, salt och peppar. Skölj, ansa och skär purjolöken i 1½ cm långa bitar och lägg dem åt sidan. Skölj, ansa och skär sellerin fint. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Ta bort det fula på vitkålen och skär den sedan fint. Skölj och skär tomaterna i klyftor.
Låt buljongen koka upp. Forma fasta små bullar av färsen och lägg dem i den kokande buljongen tillsammans med grönsakerna, tomatjuice, ris, lagerblad och basilika. Låt soppan koka 20 - 30 minuter. Rör om då och då. Ta bort lagerbladet. Tillsätt ev soya under omrörning. Servera portionsvis och garnera med hackad persilja.
Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav
koktid ca 30 minuter.
Den här härligt mustiga soppan gör du färdigt snabbt. Servera gärna ett hembakat, kraftigt bröd till.
4 - 6 portioner
500 g mager nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 purjolökar
1 l köttbuljong av tärning
4 stjälkar selleri
4 morötter
300 - 400 g vitkål
2 tomater
1 l tomatjuice
1½ dl ris
1 lagerblad
1 tsk torkad basilika
ev 2 msk kinesisk soya
Garnering:
hackad persilja
Gott att äta till:
Ostsmörgås.
Tips:
Det är gott med en klick crème
fraîche i varje sopptallrik.
Rör ihop köttfärsen med ägg, salt och peppar. Skölj, ansa och skär purjolöken i 1½ cm långa bitar och lägg dem åt sidan. Skölj, ansa och skär sellerin fint. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Ta bort det fula på vitkålen och skär den sedan fint. Skölj och skär tomaterna i klyftor.
Låt buljongen koka upp. Forma fasta små bullar av färsen och lägg dem i den kokande buljongen tillsammans med grönsakerna, tomatjuice, ris, lagerblad och basilika. Låt soppan koka 20 - 30 minuter. Rör om då och då. Ta bort lagerbladet. Tillsätt ev soya under omrörning. Servera portionsvis och garnera med hackad persilja.
Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav
koktid ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar