GRATINERAT SKALDJURSRIS
En lättlagad skaldjurslåda är allt som behövs för att alla vid bordet ska bli nöjda och glada. Sallad och bröd är förstås gott till.
4 portioner
2 dl långkornigt ris
5 dl vatten
½ - 1 tsk salt
Sås:
4 dl mjölk
1 dl kaffegrädde
1 fiskbuljongtärning
4 tsk maizena
2 msk hackad dill
3/4 - 1 krm saffran
salt, peppar
500 g oskalade räkor
eller 200 g skalade
1 burk skivade champinjoner, 185 g
1 burk musslor, 130 g
2 dl gröna ärter
2½ dl riven ost
Garnering:
dill
Koka riset i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
Sås: Blanda mjölk, grädde, buljongtärning, maizena, dill och saffran i en kastrull och låt det koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna. Lägg riset i en ugnssäker form och lägg räkor, champinjoner, musslor och ärter ovanpå. Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 15 - 20 minuter. Garnera med dill och servera skaldjursriset.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 25 minuter
Tid i ugnen ca 20 minuter
En lättlagad skaldjurslåda är allt som behövs för att alla vid bordet ska bli nöjda och glada. Sallad och bröd är förstås gott till.
4 portioner
2 dl långkornigt ris
5 dl vatten
½ - 1 tsk salt
Sås:
4 dl mjölk
1 dl kaffegrädde
1 fiskbuljongtärning
4 tsk maizena
2 msk hackad dill
3/4 - 1 krm saffran
salt, peppar
500 g oskalade räkor
eller 200 g skalade
1 burk skivade champinjoner, 185 g
1 burk musslor, 130 g
2 dl gröna ärter
2½ dl riven ost
Garnering:
dill
Koka riset i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
Sås: Blanda mjölk, grädde, buljongtärning, maizena, dill och saffran i en kastrull och låt det koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna. Lägg riset i en ugnssäker form och lägg räkor, champinjoner, musslor och ärter ovanpå. Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 15 - 20 minuter. Garnera med dill och servera skaldjursriset.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 25 minuter
Tid i ugnen ca 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar