måndag 5 maj 2014

Currykryddad kalvgryta

CURRYKRYDDAD KALVGRYTA

Den här doftande grytan är en idealisk rätt för den som inte vill ha för kraftig mat. Man kan laga en större sats och frysa in i lämpliga portioner. Men bryn då nya äpplen då grytan ska värmas, annars mosar de sig alltför mycket.

4 portioner

400 g benfritt kalvkött
eller ungnöt
matolja
2 tsk curry
1 stor finhackad lök
2 dl buljong
1 dl russin
2 msk tomatpuré
1 msk äkta soya
2 strimlade paprikor
2 stora äpplen i klyftor
2 msk finklippt persilja

Gott att äta till:
Kokt ris och grönsallad
eller rårivna grönsaker.


Skär köttet i fingertjocka strimlor. Häll litet olja i en stekpanna och fräs curryn. Tillsätt köttet och bryn det. Lägg över köttet i en gryta. Bryn den hackade löken i olja och lägg sedan över den i grytan med köttet.

Vispa ur stekpannan med buljong och häll den samt russinen i grytan. Låt det hela eftersteka under lock ca 10 minuter. Smaksätt med tomatpuré och soya och tillsätt paprikastrimlorna. Låt allt puttra ytterligare en stund.

Bryn äpplena i litet olja i stekpannan och lägg dem i grytan. Strö över persilja och servera.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar