CURRYKRYDDAD KALVGRYTA
Den här doftande grytan är en idealisk rätt för den som inte vill ha för kraftig mat. Man kan laga en större sats och frysa in i lämpliga portioner. Men bryn då nya äpplen då grytan ska värmas, annars mosar de sig alltför mycket.
4 portioner
400 g benfritt kalvkött
eller ungnöt
matolja
2 tsk curry
1 stor finhackad lök
2 dl buljong
1 dl russin
2 msk tomatpuré
1 msk äkta soya
2 strimlade paprikor
2 stora äpplen i klyftor
2 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Kokt ris och grönsallad
eller rårivna grönsaker.
Skär köttet i fingertjocka strimlor. Häll litet olja i en stekpanna och fräs curryn. Tillsätt köttet och bryn det. Lägg över köttet i en gryta. Bryn den hackade löken i olja och lägg sedan över den i grytan med köttet.
Vispa ur stekpannan med buljong och häll den samt russinen i grytan. Låt det hela eftersteka under lock ca 10 minuter. Smaksätt med tomatpuré och soya och tillsätt paprikastrimlorna. Låt allt puttra ytterligare en stund.
Bryn äpplena i litet olja i stekpannan och lägg dem i grytan. Strö över persilja och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Den här doftande grytan är en idealisk rätt för den som inte vill ha för kraftig mat. Man kan laga en större sats och frysa in i lämpliga portioner. Men bryn då nya äpplen då grytan ska värmas, annars mosar de sig alltför mycket.
4 portioner
400 g benfritt kalvkött
eller ungnöt
matolja
2 tsk curry
1 stor finhackad lök
2 dl buljong
1 dl russin
2 msk tomatpuré
1 msk äkta soya
2 strimlade paprikor
2 stora äpplen i klyftor
2 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Kokt ris och grönsallad
eller rårivna grönsaker.
Skär köttet i fingertjocka strimlor. Häll litet olja i en stekpanna och fräs curryn. Tillsätt köttet och bryn det. Lägg över köttet i en gryta. Bryn den hackade löken i olja och lägg sedan över den i grytan med köttet.
Vispa ur stekpannan med buljong och häll den samt russinen i grytan. Låt det hela eftersteka under lock ca 10 minuter. Smaksätt med tomatpuré och soya och tillsätt paprikastrimlorna. Låt allt puttra ytterligare en stund.
Bryn äpplena i litet olja i stekpannan och lägg dem i grytan. Strö över persilja och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar