RABARBER- OCH JORDGUBBSKOMPOTT
Ca 6 dl
250 g rabarber
1 dl torkade aprikoser
1½ dl syltsocker
1 bit hel kanel
ca 5 dl jordgubbar, 250 g
Skär rabarbern i mindre bitar. Hacka aprikoserna. Lägg detta i en kastrull och tillsätt syltsocker och kanel. Värm upp blandningen på svag värme under omrörning tills rabarbern börjar safta sig och sockret smält. Låt därefter koka ca 5 minuter utan lock.
Dela stora jordgubbar i mindre bitar. Lägg ned bären i den heta kompotten och koka ytterligare ca 5 minuter. Häll upp den varma kompotten på varma, väl rengjorda burkar och förslut väl. Förvara kompotten svalt och mörkt.
Ca 6 dl
250 g rabarber
1 dl torkade aprikoser
1½ dl syltsocker
1 bit hel kanel
ca 5 dl jordgubbar, 250 g
Skär rabarbern i mindre bitar. Hacka aprikoserna. Lägg detta i en kastrull och tillsätt syltsocker och kanel. Värm upp blandningen på svag värme under omrörning tills rabarbern börjar safta sig och sockret smält. Låt därefter koka ca 5 minuter utan lock.
Dela stora jordgubbar i mindre bitar. Lägg ned bären i den heta kompotten och koka ytterligare ca 5 minuter. Häll upp den varma kompotten på varma, väl rengjorda burkar och förslut väl. Förvara kompotten svalt och mörkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar