måndag 14 april 2014

Persiko- och hallonfrappé

PERSIKO- OCH HALLONFRAPPÉ

Den här ljuvligt svalkande frappén får sin sötma från mogna persikor och saftiga hallon - delikat!

4 portioner

2 skalade persikor
1 dl färska eller frysta hallon
+ extra till garnering
2½ dl mjölk
1 dl färskpressad apelsinjuice
2½ dl vaniljglass


Skär av persikans fruktkött från kärnan. Skiva fruktköttet och lägg 4 skivor åt sidan till garnering. Lägg resten av fruktköttet i en skål tillsammans med hallonen. Ställ skålen i frysen och kyl 30 minuter. Kyl även 4 serveringsglas i frysen.

Lägg det kylda fruktköttet och hallonen i en mixer eller matberedare. Tillsätt mjölk, apelsinjuice och vaniljglass och mixa till en jämn blandning. Häll upp frappén i de 4 kylda glasen.

Servera varje frappé garnerad med hallon och en skiva persika och servera genast - drinkarna är bäst så kalla som möjligt.

Det går bra att använda persikor på burk i stället för färska. Låt dem rinna av väl före användning. Man kan också använda nektariner i frappén.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar