PERSIKO- OCH HALLONFRAPPÉ
Den här ljuvligt svalkande frappén får sin sötma från mogna persikor och saftiga hallon - delikat!
4 portioner
2 skalade persikor
1 dl färska eller frysta hallon
+ extra till garnering
2½ dl mjölk
1 dl färskpressad apelsinjuice
2½ dl vaniljglass
Skär av persikans fruktkött från kärnan. Skiva fruktköttet och lägg 4 skivor åt sidan till garnering. Lägg resten av fruktköttet i en skål tillsammans med hallonen. Ställ skålen i frysen och kyl 30 minuter. Kyl även 4 serveringsglas i frysen.
Lägg det kylda fruktköttet och hallonen i en mixer eller matberedare. Tillsätt mjölk, apelsinjuice och vaniljglass och mixa till en jämn blandning. Häll upp frappén i de 4 kylda glasen.
Servera varje frappé garnerad med hallon och en skiva persika och servera genast - drinkarna är bäst så kalla som möjligt.
Det går bra att använda persikor på burk i stället för färska. Låt dem rinna av väl före användning. Man kan också använda nektariner i frappén.
Den här ljuvligt svalkande frappén får sin sötma från mogna persikor och saftiga hallon - delikat!
4 portioner
2 skalade persikor
1 dl färska eller frysta hallon
+ extra till garnering
2½ dl mjölk
1 dl färskpressad apelsinjuice
2½ dl vaniljglass
Skär av persikans fruktkött från kärnan. Skiva fruktköttet och lägg 4 skivor åt sidan till garnering. Lägg resten av fruktköttet i en skål tillsammans med hallonen. Ställ skålen i frysen och kyl 30 minuter. Kyl även 4 serveringsglas i frysen.
Lägg det kylda fruktköttet och hallonen i en mixer eller matberedare. Tillsätt mjölk, apelsinjuice och vaniljglass och mixa till en jämn blandning. Häll upp frappén i de 4 kylda glasen.
Servera varje frappé garnerad med hallon och en skiva persika och servera genast - drinkarna är bäst så kalla som möjligt.
Det går bra att använda persikor på burk i stället för färska. Låt dem rinna av väl före användning. Man kan också använda nektariner i frappén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar