PERSIKO- OCH MANDELDESSERT
Denna nyttiga dessert kommer att göra alla glada - lager av kaka, yoghurt, persika och mandel. Det är ljuvligt gott!
4 portioner
400 g persikor på burk, i egen juice
2½ dl matlagningsyoghurt
1½ dl vispad grädde
2 droppar bittermandelextrakt
3 msk florsocker
2½ dl tärnad sockerkaka
1 dl lättrostade mandelspån
Låt persikorna rinna av väl och spara juicen.
Blanda yoghurt, grädde, bittermandelextrakt och florsocker väl i en skål. Fördela hälften av sockerkakstärningarna i 4 små skålar eller serveringsglas. Häll över hälften av persikojuicen. Skeda över hälften av yoghurtblandningen och sedan hälften av persikorna. Upprepa med ytterligare ett lager sockerkaka, juice och yoghurt. Täck över med plastfolie och kyl 3 timmar.
Lägg på resten av persikorna före servering och strö över rostad mandel.
På sommaren, när det är säsong för stenfrukter, är det gott att använda skivor av färska persikor och nektariner eller en blandning av båda i stället för frukt på burk. Det är också gott att göra desserten med färska bär efter säsong. Prova gärna att lägga hallon i botten och avsluta med blåbär, underbart gott! I stället för sockerkaka kan du använda spröda sesamkex eller havreflarn, som ger en annan konsistens.
Denna nyttiga dessert kommer att göra alla glada - lager av kaka, yoghurt, persika och mandel. Det är ljuvligt gott!
4 portioner
400 g persikor på burk, i egen juice
2½ dl matlagningsyoghurt
1½ dl vispad grädde
2 droppar bittermandelextrakt
3 msk florsocker
2½ dl tärnad sockerkaka
1 dl lättrostade mandelspån
Låt persikorna rinna av väl och spara juicen.
Blanda yoghurt, grädde, bittermandelextrakt och florsocker väl i en skål. Fördela hälften av sockerkakstärningarna i 4 små skålar eller serveringsglas. Häll över hälften av persikojuicen. Skeda över hälften av yoghurtblandningen och sedan hälften av persikorna. Upprepa med ytterligare ett lager sockerkaka, juice och yoghurt. Täck över med plastfolie och kyl 3 timmar.
Lägg på resten av persikorna före servering och strö över rostad mandel.
På sommaren, när det är säsong för stenfrukter, är det gott att använda skivor av färska persikor och nektariner eller en blandning av båda i stället för frukt på burk. Det är också gott att göra desserten med färska bär efter säsong. Prova gärna att lägga hallon i botten och avsluta med blåbär, underbart gott! I stället för sockerkaka kan du använda spröda sesamkex eller havreflarn, som ger en annan konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar