PASSIONSFRUKTSBÄGARE
4 portioner
5 dl mezeyoghurt, 10%
5 passionsfrukter
½ pressad apelsin
rivet skal av ½ apelsin
½ dl socker
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter eller silduk. Låt stå 4 - 5 timmar eller över natten.
Halvera passionsfrukterna och gröp ur tre av dem. Blanda fruktmassan, apelsinsaft och -skal, yoghurt och socker. Fördela blandningen i fyra bägare. Ställ in i kylskåp och låt stå några timmar eller över natten. Gröp ur resten av passionsfrukterna och skeda upp kärnorna på toppen av varje portion.
Servera bägarna kalla.
4 portioner
5 dl mezeyoghurt, 10%
5 passionsfrukter
½ pressad apelsin
rivet skal av ½ apelsin
½ dl socker
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter eller silduk. Låt stå 4 - 5 timmar eller över natten.
Halvera passionsfrukterna och gröp ur tre av dem. Blanda fruktmassan, apelsinsaft och -skal, yoghurt och socker. Fördela blandningen i fyra bägare. Ställ in i kylskåp och låt stå några timmar eller över natten. Gröp ur resten av passionsfrukterna och skeda upp kärnorna på toppen av varje portion.
Servera bägarna kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar